Yalnız Mesajı Göster

Ahlat Reçeli Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahlat Reçeli Tatlı Tarifi




AHLAT REÇELİ

Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi

Malzemeler:
2 kg ahlat,
1,5 kg şeker,
yarım limon

Yapılışı: Ahlatlar, kuşbaşı doğranır Büyükçe bir tencereye ahlatlar şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır Bu şekilde bir gün duran ahlatlar sulanmamışsa, üzeri dolacak şekilde su ilave edilir Tencere kısık ateşte kaynatılır Daha sonra limon sıkılarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar hava almadan reçel uzun süre dayanır
Reçel olarak yenen ahlatın mide ve kalp üzerine etkisi yüksektir Fakat fazla yenmesi uygun değildir Şeker yerine bal kullanılanarak yapılan reçeller şifa bakımından daha faydalıdır Zira şekerdeki glikoz kana direkt karışarak, şeker (diabet) rahatsızlıklarına sebep olur Şeker rahatsızlığının en büyük nedeni yediğimiz gıdaların çikolataların, meyve sularının, asitli meşrubatların çoğunun glikoz (toz şeker) katılarak yapılmış olmasından kaynaklanır

Not: Ahlat; yabanı armut ağacıdır



Alıntı Yaparak Cevapla