Konu
:
Elmalı Turta Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Turta Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Turta Nasıl Yapılır
Elmalı Turta Nasıl Yapılır
Hamuru için
200-250gr margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yogurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (genelde 2 su bardağına denk geliyor)
İç Malzemesi için;
3-4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı şeker (elmaların büyüklügüne ve istege göre değişebilir)
ceviz içi
Yapılışı:
önce elmalarımızı rendeleyip şekerimizle birlikte ocağa koyuyoruz
yaklaşık 7-8 dk kavuruyoruz
tarçın ilave edip ocaktan alırkende bir miktar ceviziçini koyuyoruz
iç malzememiz bir tarafta soguyadururken kolları sıvayıp hamur yapımına başlıyoruz
oda sıcaklıgında yumuşamış margarinimizi,yumurta, şeker, yogurt, un ve üzerine de kabartma tozunu döktükten sonra yogurmaya başlıyoruz
hamurumuzun kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor
hamurumuzdan küçük bir miktar ayırıyoruz(üzerinin süsü için– kafes şeklini vermek için)
ısıya dayanıklı yuvarlak borcamımızı yağlayıp hamurumuzu her tarafa eşit olarak yayıyoruz
Kenarlarını biraz yüksek tutmakta fayda var eğer elmalı iç borcama degerse yapışabilir ve keserken zorluk yaşatabilir
bu ipucunu da hallettikten sonra elmalı içimizi hamurun üzerine yayıyoruz
hamurdan ayırdıgımız parçayı, elimizde uzatarak ince şeritler halinde kafes şekli veriyoruz ve en üste sıralıyoruz
(resimde görüldüğü gibi) ve turtamızı 175′ lik fırınımıza veriyoruz üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul