Konu
:
Fırında Tahin Helva Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Tahin Helva Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Tahin Helva Nasıl Yapılır
Fırında Tahin Helva Nasıl Yapılır
Fırına girebilecek cam yayvan bir kap içinde tahin helvasını bir çatal ile ezerken limon suyunu ekleyin
Malzemeler
250 gram sade tahin helva,
1 çay bardağı limon suyu
Fırına girebilecek cam yayvan bir kap içinde tahin helvasını bir çatal ile ezerken limon suyunu ekleyin
Bir iki parmak kalınlığında bir hamur haline gelince önceden ısıtılmış bir fırında üstü açık kahve rengine dönüşüp ince kabuk bağlayana kadar tutun
Soğutmadan servis yapın
Fırında helva oldukça ağır ve kuvvetli bir gıdadır
Soğuyunca sertleşerek ilk lezzetini kaybeder
Helva fırında gereğinden fazla kalırsa üzerinde oluşan kabuk çatlar ve kırılır
Fırına sokmadan aynı karışımı soğuk olarak da sofraya getirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul