Konu
:
Karpuz Reçeli - Karpuz Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Reçeli - Karpuz Reçeli Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Reçeli - Karpuz Reçeli Nasıl Yapılır
Karpuz Reçeli - Karpuz Reçeli Nasıl Yapılır
Karpuz reçeli yapımı için yeşil kısımları temizlenen kabuklar küp şeklinde parçalara ayrılır
Karpuz reçeli yaparken, küp şeklinde parçalara ayrılmış karpuz kabukları kireç suyuna konur ve bir gece bekletildikten sonra şurupla pişirilir
Bunun için 250 gr
sönmemiş kireç 4 litre suda karıştırılarak söndürülür
Kireçli su bir müddet kendi halinde bırakılarak durulması beklenir
Üst kısımda toplanan duru kireç suyu karpuz kabukları üzerine dökülür
Bir gece bekletildikten sonra kaynamakta olan şurup içine atılarak pişirilir
Karpuz reçeli hazırlanırken;
1 kg
karpuz kabuğu,
1
5 kg
şeker,
750 gram su,
1 limon suyu veya 1
5 gram limon tuzu hesap edilir
Şurup içinde pişen karpuz kabukları şeffaf bir durum alır
Şurup koyulaşmış, istenilen normal kıvama gelmişse limon suyu veya limon tuzu ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılarak pişirmeye son verilir
Sıcak olarak temiz ve kuru kaplara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul