Konu
:
Kaymaklı Kayısı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Kayısı Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Kayısı Nasıl Yapılır
Kaymaklı Kayısı Nasıl Yapılır
Kayısıları 3-4 saat suda bırakın sonra aynı su ile üzerlerine toz şekeri koyarak yarım saat hafif ateşte pişirin
Süzgeçle çıkartıp düz bir servis tabağına dizin
Malzemeler
12 adet kuru kayısı,
2 kahve fincanı su,
1 yemek kaşığı toz şeker,
2 karanfil,
2 yemek kaşığı antep fıstığı içi,
50 gram kaymak
Kayısıları 3-4 saat suda bırakın sonra aynı su ile üzerlerine toz şekeri koyarak yarım saat hafif ateşte pişirin
Süzgeçle çıkartıp düz bir servis tabağına dizin
Pişme suyunu saklayın
Antep fıstığı içlerini sıcak suda bekletin
Soğutup kabuklarını soyun
Ince ince kıyın
Servis tabağındaki kayısıların ortalarını bir bıçak ile yarın, kıyılmış antep fıstıklarını kayısıların içlerine doldurun
Kayısıların piştiği suyu 1-2 dakika kaynatın
Fıstık doldurulmuş kayısıların üzerine dökün
Soğuduktan sonra kayısıların yarıklarına küçük kaymak parçalarını koyun ve servis yapın
Kayısıların içine antep fıstığı yerine kıyılmış tuzsuz çip badem, fındık veya ceviz de koyabilirsiniz
Kaymak yerine hazır krema veya krem şanti kullanabilirsiniz
Kayısılar daha soğumadayken üzerlerine bir tatlı kaşığı kayısı likörü dökerseniz farklı bir tad elde edersiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul