Konu
:
Babiko Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Babiko Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Babiko Tatlı Tarifi
Babiko
Malzemesi:
Malzemeler: Kepekli Buğday Unu (Normal Un da kullanılabilir) Aldığı Kadar Su Tereyağı Yarım Paket (125 gr) Yoğurt ½ lt koyu kıvamlı ayran yapacak kadar Tuz İrmik (isteğe bağlı) ½ Su Bardağı Sarımsak (Yabani sarımsak tavsiye edilir) 4 Baş Yumurta 1 Adet Salça 1 Yemek Kaşığı
Tarifi:
Yapılışı: Un tuz, irmik ve su ile yoğrularak ekmeklik hamur haline getirilir
Hamur 1,5 parmak kalınlığında yassılaştırılarak yaklaşık 30 cm çapında yuvarlak kömbe şekli verilir
Güzelce kızarması için üstüne yumurta salça ile karıştırılarak sürülür
20 dakika kadar 250°C de ısıtılmış fırında hamur iyice sertleşene kadar pişirilir
Yoğurttan ayran yapılıp içine iyice ezilmiş sarımsaklar konur
Ayranı yaparken çok hafif ateş üzerinde ılık su ilave edilerek yapılmalıdır
Pişen hamur fırından çıkarıldıktan sonra yuvarlak bir kaba konulara el ile ufak parçalar halinde bölünür, hamurun hepsini bölebileceğiniz gibi, kenarlardan 2 parmak kalınlığında ve tabanı kalacak şekilde içini oyarak da bölebilirsiniz ki benim tavsiyem bu ikinci olanıdır
Çünkü yemekten artan tabanı ertesi gün kahvaltıda ısıtıp yiyebilirsiniz (tabii bol sarımsaktan dolayı dışarı çıkmamak şartı ile)
Ufalanan parçalar bir tepe şeklinde yığılarak önce sarımsaklı ayran ve üzerine iyice kızdırılmış tereyağı dökülerek servis edilir
Babiko yemenin en büyük zevki tek bir tepsiden çalakaşık yemektir
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul