Yalnız Mesajı Göster

Portakal Reçeli - Portakal Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Reçeli - Portakal Reçeli Nasıl Yapılır




Portakal Reçeli - Portakal Reçeli Nasıl Yapılır

Portakal reçeli hazırlanırken;

4 adet yafa portakalı,

1 kg şeker,

500 gr su,

1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Portakallar iyice yıkanır, sarı kabukları bıçakla soyulur Bu sarı kabuklar mandalina reçelinde olduğu gibi, az bir su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır Kevgirden veya et makinasından geçirilerek kıyılır Portakalın beyaz kabukları soyularak atılır ve portakal dilimlere ayrılır, dilimler üzerinde bulunan beyaz lifler tamamen temizlenir, 1 kg şeker ve 500 gram suda eritilerek şurup hazırlanır

Kaynamakta olan şurup içine kıyılmış veya kevgirden geçirilmiş sarı kabuklarla portakal dilimleri konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır, pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir, fazla soğumadan sıcak bir vaziyette temiz ve kuru kaplara doldurulur



Alıntı Yaparak Cevapla