10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Silivri Tatlısı Nasıl Yapılır
Silivri Tatlısı Tarifi
İlk iş olarak, tatlımızın şurubunu hazırlayalım ki tatlımız pişene kadar ılık vaziyete gelsin 3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişirelim
Malzeme
300 gr yoğurt
3 adet yumurta
2,5 su bardağı tozşeker (280 gr)
2 su bardağı irmik (250 gr)
1,5 su bardağı un (200 gr)
1 adet limon kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şurubu İçin
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1/4 adet limon suyu
Yapılışı
İlk iş olarak, tatlımızın şurubunu hazırlayalım ki tatlımız pişene kadar ılık vaziyete gelsin
3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişirelim
Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim
Yumurtaları çırpıp, yoğurt ve sıvı yağını ilave edip, iyice karıştıralım
Tozşekeri, irmiği, unu, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini katıp, iyice karıştıralım
Yağladığımız fırın tepsisine döküp, 170 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkardıktan sonra, 5-6 dakika bekleyip, üzerine ılık şerbeti dökelim
Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuk olarak servis yapalım
|
|
|