Konu
:
Aşure Nasıl Yapılıyor
Yalnız Mesajı Göster
Aşure Nasıl Yapılıyor
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure Nasıl Yapılıyor
Aşure Nasıl Yapılıyor
8-10 kişilik Hazırlık süresi:10 dakikaka Pişirme süresi:Tencerede orta ateşte 35 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı fındık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı nişata
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı fıstık içi
Yarım çay bardağı kuş üzümü
5-6 adet kuru kuru incir
1,5 su bardağı şeker
9 su bardağı su (haşlamak için)
1 LT sıcak su
Bir tencereye 2 su bardağı buğdayı, başka bir tencereye 1 su bardağı kuru fasulyeyi üçüncü bir tencereyede yarım su bardağı nohut dökülür
Her bir tencereye 3 su bardağı sıcak su dökülür ve hepsi haşlanır
Haşladıktan sonra fasulye ve nohutun suları dökülür
5-6 adet adet kuru incir ve 1 çay bardağı kuru kayısı küçük küpler halinde dilimlenir
Haşlanmış olan nohut ve fasulye buğdayın kaynadığı tencerede toplanır
Üzerindeki su 1 litreye tamamlanır
Hepsini orta ateşte bir taşım kaynatın
Bir buçuk su bardağı şeker, yarım çay bardağı üzüm, kesilen kayısı ve incirler tencereye eklenir
Bir çay bardağı ceviz bıçakla dilediğiniz kadar küçülterek kesilir
Cevizleride tencereye ilave edip 1-2 dakika kaynatılır
Ardından fındıklar bütün olarak tencereye koyulur
Bu sırada ayrı çukur bir kapta 3 çorba kaşığı nişasta ve bir çay bardağı su iyice çırpılır
Çırptıktan sonra tenceredki karışımın içerisine dökülür
Orta ateşte yaklaşık 10 dakikada aşureniz hazır
Bir gece öncesinden fasulyeyi ve nohutu ılık suda, buğdayıda normal ısıda bir su ile ıslatın
İsteğe göre malzemelerin içerisine gül suyuda eklenilebilir
Aşurenin üzerini toz tarçın, nar taneleri, fıstık, kuş üzümü yada fıstık içi ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul