Hamur İşleri... Tatlı Tarifi
Ev Baklavasi
KULLANILACAK MALZEME
2 YUMURTA SARISI
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1SU BARDAĞI SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
BİR TUTAM TUZ
ALDIĞI KADAR UN
AÇMAK İÇİN 500 GR MISIR NİŞASTASI
bir paket kabartma tozu
1 paket tereyağ
ŞERBETİ İÇİN
5 BARDAK ŞEKER
6 SU BARDAĞI SU
İÇİ İÇİN
İSTER 500 GR CEVİZ VEYA FINDIK
YAPILIŞI
MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIR HAMURU HAZIRLA 15 ER ADET CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE 45 ADET KÜÇÜK TOPLAR YAP ONLARI ÖNCE KÜÇÜK KÜÇÜK BEZELER OLARAK 15 15 AÇ SONRADA HER KATA İÇ MALZEMEYİ KOY BAKLAVA ŞEKLİNDE KES ÜZERİNE 1 PAKET TEREYAĞ INI ERİT KIZGIN KIZGIN GEZDİR SONRA FIRINA SÜR 120 DERECE FIRINDA 10 AR DAKİKA ARAYLA KAPATIP AÇARAK FIRINI KIZARTIN YANMADAN İÇİDE İYİCE KIZARARAK PİŞSİN DİYE BU ŞEKİLDE PİŞTKTEN SONRA ÖBÜR TARAFTA ŞERBETTE HAZIR OLUNCA İKİSİDE ILIKTAN BİRAZ SICAK OLARAK DÖK AREFE GECESİ YAPIN BAYRAMDA TAZE OLARAK SERVİS YAPIN
|