Yalnız Mesajı Göster

Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır




Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır

Armut reçeli en iyi olarak kokulu orta olgunluktaki armutlardan yapılır

Armut reçeli hazırlanırken;

1 kg armut,

1 kg şeker,

500-750 gr su,

1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu hesap edilir

Armutlar iyice yıkanır, kabukları soyulur, 4 veya 6 ya bölünerek dilimlenir Çekirdek evleri çıkarılır 1 kg armut için 600 gram yani 3 bardak su kaynatılır Temizlenen armutlar kepçe ile çıkarılır, haşlama suyu ölçülür veya tartılır 750 gr veya 35 bardak suya 1 kg şeker ilave edilerek kaynatılıp şurup yapılır Armutlar bu şurup içine konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu konur 1-2 dakika kaynatılarak ocaktan indirilir ve sıcak temiz kuru kaplara doldurulur



Alıntı Yaparak Cevapla