Konu
:
Oktay Usta Kakaolu Portakallı Şekerpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Kakaolu Portakallı Şekerpare Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Kakaolu Portakallı Şekerpare Tarifi
Oktay Usta Kakaolu Portakallı Şekerpare Tarifi
Malzeme Listesi
150 Gr
Tereyağı
2 Yumurta
1 Çay B
İrmik
1 Çorba K
Kakao
2 Çorba K
Pudra Şekeri
1 Pk
Vanilya
1 Pk
Kabartma Tozu
1 Portakal
6 Çay B
Un
Şerbeti İçin:
3
5 Su B
Su
3 Su B
Toz Şeker
Yarım Limon
1 Portakal Suyu
Üzeri İçin:
Turunç Reçeli
Hazırlanışı:
Şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz
Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz
Üzerine tereyağını, irmiği, kakao' yu, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini ve unu da koyup kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz
Ortasına hafiften parmağımızı batırıyoruz
F ırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derelik fırında pişiriyoruz
Fırından çıkan tatlımızı şerbetleyip soğumaya bırakıyoruz
Servis tabağına alıp ortalarına turunç reçelini koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul