Yalnız Mesajı Göster

Ballı Sebze (4 Kişilik) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Sebze (4 Kişilik) Tarifi




Ballı Sebze (4 Kişilik)

MALZEMELER

4 adet şalgam

4 adet havuç

1 adet soğan

3 çorba kaşığı bal

100 gr tereyağı

1 adet defne yaprağı

Tuz, karabiber

4 adet bonfile

HAZIRLANIŞI

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın Soğanı ortadan ikiye kesin Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın

Sebzeleri sudan çıkarıp süzün 50 gr tereyağında kavurun Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın

Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla