Konu
:
Erik Reçeli - Erik Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Erik Reçeli - Erik Reçeli Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Reçeli - Erik Reçeli Nasıl Yapılır
Erik Reçeli - Erik Reçeli Nasıl Yapılır
Üryani, Mürdüm ve can eriğinden iyi reçel yapılabilir
Çekirdekleri çıkarılabilen erikler reçel için elverişlidir
Erik reçeli yaparken;
1 kg
erik
1 kg
şeker
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır
Reçel yapılacak erikler iyice yıkanır
Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesilerek çekirdekleri çıkarılır
Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir gece bekletilir
Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir
15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır
Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılır, sonra ateşten indirilir
Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul