Yalnız Mesajı Göster

Erik Reçeli - Erik Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Reçeli - Erik Reçeli Nasıl Yapılır




Erik Reçeli - Erik Reçeli Nasıl Yapılır

Üryani, Mürdüm ve can eriğinden iyi reçel yapılabilir Çekirdekleri çıkarılabilen erikler reçel için elverişlidir

Erik reçeli yaparken;

1 kg erik

1 kg şeker

1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Reçel yapılacak erikler iyice yıkanır Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesilerek çekirdekleri çıkarılır Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir gece bekletilir Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılır, sonra ateşten indirilir Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk



Alıntı Yaparak Cevapla