Yalnız Mesajı Göster

Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi




Ahududu Soslu Muhallebi

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Sos için:
Yarım kg ahududu
1,5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığ buğday nişastası

Soğuk süt, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir Mikserle 5 dakika çırpılır Kaselere pay edilir Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir


Alıntı Yaparak Cevapla