Konu
:
Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi
Ahududu Soslu Muhallebi
4 su bardağı
süt
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Sos için:
Yarım kg ahududu
1,5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığ buğday nişastası
Soğuk
süt
, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir
Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir
Mikserle 5 dakika çırpılır
Kaselere pay edilir
Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır
Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir
Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul