Yalnız Mesajı Göster

Kabak Reçeli - Kabak Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Reçeli - Kabak Reçeli Nasıl Yapılır




Kabak Reçeli - Kabak Reçeli Nasıl Yapılır

Kabak reçeli helvacı kabağından yapılır

Kabak reçeli hazırlanırken;

1 kg kabak,

1 5 kg şeker,

750 gram su,

1 limon suyu veya 1 5 gram limon tuzu

Helvacı kabağının iri, derin dilimli olanı iyidir Kabuğu soyulmuş veya çekirdeği çıkarılmış kabak dilimleri 4-5 mm derinlikte kesilir Bu dilimleri 4 kg su içinde 250 gr sönmüş kireç eritilmiş ve durulmuş kireç suyuna konarak 6 saat veya daha fazla bekletilir Sonra kabaklar duru suda yıkanıp suyu süzüldükten sonra şeker ve sudan yapılmış kaynar şurup içine konarak pişirilir Reçel kıvamını bulunca limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur



Alıntı Yaparak Cevapla