Konu
:
Kabak Reçeli - Kabak Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Reçeli - Kabak Reçeli Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Reçeli - Kabak Reçeli Nasıl Yapılır
Kabak Reçeli - Kabak Reçeli Nasıl Yapılır
Kabak reçeli helvacı kabağından yapılır
Kabak reçeli hazırlanırken;
1 kg
kabak,
1
5 kg
şeker,
750 gram su,
1 limon suyu veya 1
5 gram limon tuzu
Helvacı kabağının iri, derin dilimli olanı iyidir
Kabuğu soyulmuş veya çekirdeği çıkarılmış kabak dilimleri 4-5 mm
derinlikte kesilir
Bu dilimleri 4 kg
su içinde 250 gr
sönmüş kireç eritilmiş ve durulmuş kireç suyuna konarak 6 saat veya daha fazla bekletilir
Sonra kabaklar duru suda yıkanıp suyu süzüldükten sonra şeker ve sudan yapılmış kaynar şurup içine konarak pişirilir
Reçel kıvamını bulunca limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir
Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul