Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Krem Karamel Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Krem Karamel Tatlı Tarifi




Kayısılı Krem Karamel

3 su bardağı süt

1 paket vanilya

3 adet yumurta sarısı

2 adet yumurta

1,5 çay bardağı şeker

1 fiske tuz

6 adet kayısı

Karamel için:

1 su bardağı şeker

Önce karamel hazırlanır Çelik bir tavaya şeker konur, kısık ateşe yerleştirilir Fazla karıştırmadan erimesi sağlanır Karamel 6 adet fırın kasesine paylaştırılır Çok ince kıyılmış kuru kayısı karamellerin üzerine serperek konur Daha sonra şeker, yumurta sarıları ve yumurtalar çırpıcıyla iyice çırpılır Üzerine süt, tuz ve vanilya eklenir Karışım kayısılı, karemelli keselere paylaştırılır Kaseler bir tepsiye konur Tepsiye 1 parmak su konur Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir Buzdolabında bir gece bir gece bekletildikten sonra tatlı tabağına ters çevrilerek ikram edilir



Alıntı Yaparak Cevapla