Konu
:
Kolay Cezerye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Cezerye Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Cezerye Tarifi
Pratik Cezerye Tarifi
malzemeler
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g
(4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml
(1 su bardağı) su
30 adet Ülker pötibör bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
2 çay kaşığı gül suyu
Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz içi
Yapılışı
Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın
Bisküvileri küçük parçalara kırın
Havucu ateşten alın
Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın
Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin
Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin
Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın
Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul