10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır Kolay Ramazanoğlu Tarifi
Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır Kolay Ramazanoğlu Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için malzeme: 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı
İşe şerbeti hazırlayarak başlamakta yarar var Önce, şeker ile suyu kaynatın Ateşten almaya yakın da, limon suyunu ilâve edin Bir iki dakika daha kaynattıktan sonra, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin
Pirinci haşlayın Ve, iyice ezin ya da blendırdan geçirin Tencerede sütü kaynatın İçine, 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, çekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilâve edin Çırpma teli ile devamlı karıştırarak kısık ateşte pişrin
Pirinçli karışımı, soğuttuktan sonra, mikserde çırptığınız yumurtaları aktarın Bu arada, bir fırın tepsisini yağlayın Bu tatlıyı tepsiye olduğu gibi yayın Yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında bir katman oluşacaktır Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin
|
|
|