Yalnız Mesajı Göster

Çilek Muhallebili Etimek Tatlısı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilek Muhallebili Etimek Tatlısı




Çilek Muhallebili Etimek Tatlısı

ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI

Malzemeler (küçük boy kare borcam için) (8 kişilik)

•8 adet etimek
•Islatmak için: 1 çay bardağı süt
•Çilekli muhallebi için:
•1 su bardağı çilek püresi
•1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
•15 yemek kaşığı nişasta
•2 yemek kaşığı şeker
•Klasik muhallebi için:
•2 su bardağı süt
•1 yemek kaşığı nişasta
•1 yemek kaşığı un
•4 yemek kaşığı şeker
•1 yumurta sarısı
•2 yemek kaşığı hindistan cevizi
•1 çay kaşığı vanilya
•1 tatlı kaşığı tereyağı
•Üzeri için: Hindistan cevizi
Nasıl yapılır?

•Etimekleri borcama dizin 1 çay bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın Daha tatlı isterseniz, süte biraz şeker ekleyin
•Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin
•Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın Sıcakken etimeklerin üzerine dökün
•Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin
•Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün
•Soğuyana kadar dışarıda bekletin Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla