Konu
:
Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır
Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır
Kalın kabuklu olan yafa portakalların kabuklarından iyi reçel yapılır
Portakal kabuğu reçeli hazırlanırken;
5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg
şeker,
500 gram su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır
Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir,
ince kısmı ile hafif
olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür
Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur
Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur
Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg
şeker ve yarım kg
su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır
Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır
Not: Pişirme 1
gün yapılır, 2
gün tamamlanırsa daha güzel olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul