Yalnız Mesajı Göster

Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır




Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır

Kalın kabuklu olan yafa portakalların kabuklarından iyi reçel yapılır

Portakal kabuğu reçeli hazırlanırken;

5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)

1 kg şeker,

500 gram su,

1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, ince kısmı ile hafif

olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg şeker ve yarım kg su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır

Not: Pişirme 1 gün yapılır, 2 gün tamamlanırsa daha güzel olur



Alıntı Yaparak Cevapla