Konu
:
Osmanlı Usulü Tavada Kıyma Kavurması-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Usulü Tavada Kıyma Kavurması-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Usulü Tavada Kıyma Kavurması-Yemek Tarifleri
Osmanli Usulü Tavada Kıyma Kavurması
Efenim Öncelikle Bu Eşsiz Yemeği Sizlerle Paylaştığım İçin Şanslısınız
Ağız Sularınızı Şimdiden Siliniz
Yemeğin İsmi Biraz Garip,Ad Veremedim Çünkü
Yemeğin Malzemeleri:
1 Kiloya Yakın Kıyma
-4 Adet Çarlistn Biber
-1 Adet Orta Boy Patlıcan
-2 Adet Soğan
-Tereyağ Ve Takviye Olarak Sıvıyağ
-Yumurta
-Tuz,Pul Biber
Yemeğin Yapılışı
Soğanı,Patlıcanı,Biberi İnce İnce Kıydıktan Sonra, Tava da Tereyağımızı Eritiyoruz Ve Sırasıya Soğan,Patlıcan Ve Biberi Güzelce Kızartıyoruz
Yanma Olmaması İçin Arada Sıvıyağ Dökeriz Azıcık
Sonra Kıymayı Ekleriz,Güzelce Karıştırdıktan Sonra Kapağıını Kapatırız
Tane Tane Kıvamına Gelen Etleri Görürsek Tuz VE Pul Biberide Ekleriz
Karıştırdıktan Sonra Üstüne Yumurtaları Kırıp Kapağını Kapatır 1 Dakika Bekleriz
Ondan Sonra Yemeğimiz Hazır
Afiyet Bal,Şeker Olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul