Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Usulü Tavada Kıyma Kavurması-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Usulü Tavada Kıyma Kavurması-Yemek Tarifleri




Osmanli Usulü Tavada Kıyma Kavurması
Efenim Öncelikle Bu Eşsiz Yemeği Sizlerle Paylaştığım İçin ŞanslısınızAğız Sularınızı Şimdiden Siliniz

Yemeğin İsmi Biraz Garip,Ad Veremedim Çünkü

Yemeğin Malzemeleri:

1 Kiloya Yakın Kıyma
-4 Adet Çarlistn Biber
-1 Adet Orta Boy Patlıcan
-2 Adet Soğan
-Tereyağ Ve Takviye Olarak Sıvıyağ
-Yumurta
-Tuz,Pul Biber

Yemeğin Yapılışı

Soğanı,Patlıcanı,Biberi İnce İnce Kıydıktan Sonra, Tava da Tereyağımızı Eritiyoruz Ve Sırasıya Soğan,Patlıcan Ve Biberi Güzelce KızartıyoruzYanma Olmaması İçin Arada Sıvıyağ Dökeriz AzıcıkSonra Kıymayı Ekleriz,Güzelce Karıştırdıktan Sonra Kapağıını KapatırızTane Tane Kıvamına Gelen Etleri Görürsek Tuz VE Pul Biberide EklerizKarıştırdıktan Sonra Üstüne Yumurtaları Kırıp Kapağını Kapatır 1 Dakika Bekleriz

Ondan Sonra Yemeğimiz Hazır



Afiyet Bal,Şeker Olsun

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla