Konu
:
Oktay Usta’Dan Süsleme Tüyoları-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta’Dan Süsleme Tüyoları-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta’Dan Süsleme Tüyoları-Yemek Tarifleri
Oktay Usta’dan süsleme tüyoları
* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı
* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor
* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir
* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir
Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz
* Yemek sofraları için salata önemlidir
Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir
* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir
İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz
Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir
Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir
* Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır
Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir
Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli
* Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur
* Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir
* Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul