Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Çörek-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zeytinli Çörek-Yemek Tarifleri

Malzemeler
3-3,5 su bardağı un
Yarım paket sanayağ diyor tarifte ama ben tereyağ kullandım
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta birinin sarısı üstüne
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
üstüne çörek otu
içi için
iri ezilmiş peynir ve içi çıkarılmış zeytin,kırmızı pul biber

Yapılışı:
Bir kaba yumuşamış margarini , sıvıyağı yumurtayı ekleyip iyice elimizle eziyoruz daha sonra 2 su bardağı unu kabartma tozu ,şekeri ,yoğurdu ,tuzu ekleyip yoğuruyoruz Unu yavaş yavaş ilave edelim ki zor durumda kalmayalım Yumuşak bir hamur elde edince küçük parçalar alıp elimizle üstüne hafif bastırıp boylu boyunca çizgi şeklinde bıçakla çizip elimizle çizdiğimiz yeri açıp peynir ve zeytinleri ekliyoruz Üstüne yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruzIlıdıktan sonra servis yapıyoruz Bu hamur Döndü ablanın poğaça hamurunun aynısı Hamur çok güzel ağızda yerken dağılıyorÜstünde de peynir ve zeytin taneleriyle birlikte çok leziz oluyorBu hafta misafirler ve bizim arkadaşları ziyaretlerimizle bide bunun üstüne işte çalışma saatlerimin üstüne çıkınca bayağı yoğun ve yorucu bir hafta geçirdim Anca fırsat bulup siteye birşeyler eklemeye vakit bulabildim Aslını sorarsanız yaptığım ve elimde fotoğrafları bulunan yaklaşık 25-30 yemek ,pasta vs var ama maalesef fırsat bulup ekleyemiyorum Birde yaptığım tarifleri hep geç sonradan koyuyorum şu an tarifini verdiğim çöreği yaklaşık 1 ay önce yapmıştımEn yeni yaptığım tarif sucuklu patates bakalım onu ne zaman koyacağım? Bazen yaptığımöncelik sırasına koyuyorum bazende o an canım hangisini koymak istiyorsa onu koyuyorum kusuruma bakmayın Misafirlere ikram edilebilir 5 çaylarının yanında ve kalvaltılara uygun mükemmel tarif Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla