Konu
:
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri
Kolokas
Kıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Kolokas, adanin çeşitli bölgelerinde yetirştirilen patates türünde, iri yapraklı ve suyu çok seven bir bitkidir
Bu bitkinin kökü gelişir ve kolokası oluşturur
İçindekiler:
1 kg Kolokas
750gr Kuzu eti(Kol Kısmı)
6 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3-4 dal kereviz sapı,
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım Limon Suyu,
Tuz, karabiber
6-7 bardak su
Hazırlanışı:
Bir tencereye yağ konur, sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler ilave edilerek kızartılır
Etler kızartıldıktan sonra tencereden alınır
Yemeklik doğranmış kereviz sapları ilave edilerek biraz soldurulur ve salça ilave edilir
Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etler tencereye konur
Su ve tuz ilave edilerek yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakılır
Bu arada kolokasın üstü temiz bir bez ile silinip temizlenir, sonra kabuğu soyulur ve yine temiz bir bez ile silinir (Kolokas soyulduktan sonra yıkanmamalı, çünkü yıkanması pişirmeyi olumsuz etkiler, istenilen kıam sağlanamaz) Soyulup temizlendikten sonra üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayrılır
Doğranan parçalar tencereye ilave edilerek pişmeye bırakılır
Pişirildikten sonra servis tabağına alınır arzuya göre karabiber serpilerek yenir
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul