Yalnız Mesajı Göster

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri




Kolokas



Kıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Kolokas, adanin çeşitli bölgelerinde yetirştirilen patates türünde, iri yapraklı ve suyu çok seven bir bitkidir Bu bitkinin kökü gelişir ve kolokası oluşturur

İçindekiler:

1 kg Kolokas
750gr Kuzu eti(Kol Kısmı)
6 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3-4 dal kereviz sapı,
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım Limon Suyu,
Tuz, karabiber
6-7 bardak su

Hazırlanışı:

Bir tencereye yağ konur, sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler ilave edilerek kızartılır Etler kızartıldıktan sonra tencereden alınır Yemeklik doğranmış kereviz sapları ilave edilerek biraz soldurulur ve salça ilave edilir Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etler tencereye konur Su ve tuz ilave edilerek yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakılır Bu arada kolokasın üstü temiz bir bez ile silinip temizlenir, sonra kabuğu soyulur ve yine temiz bir bez ile silinir (Kolokas soyulduktan sonra yıkanmamalı, çünkü yıkanması pişirmeyi olumsuz etkiler, istenilen kıam sağlanamaz) Soyulup temizlendikten sonra üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayrılır Doğranan parçalar tencereye ilave edilerek pişmeye bırakılır Pişirildikten sonra servis tabağına alınır arzuya göre karabiber serpilerek yenir

Afiyet Olsun!


Alıntı Yaparak Cevapla