Yalnız Mesajı Göster

Kuş Üzümlü Ördek-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuş Üzümlü Ördek-Yemek Tarifleri




Kuş üzümlü Ördek-Yemek Tarifleri

MALZEMELER
iç pilav için :

1 baş soğan
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı badem
1 çorba kaşığı fıstık
tuz, karabiber

yemek için :

iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
1 baş soğan
150 gr margarin
kırmızı biber
150 gr tereyağ
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikinDerince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurunÖrdeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 15 saat kadar ağır ateşte pişirinPiştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla