Konu
:
Biftek Marengo Tarifi-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Biftek Marengo Tarifi-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biftek Marengo Tarifi-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1
2 kg
Bitkisel yağ 50 ml
Soğan 150 gr
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Sığır eti suyu 500 ml
Kırmızı şarap 100 ml
Hazır et sosu 25 ml
Domates püresi 25 gr
Dilimlenmiş mantar 360 gr
Mısır unu 30 gr
Taze krema 100 gr
Amerikan pirinci 500 gr
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 31 gr
Yağ 15 gr
Karbonhidrat 45 gr
= 2050 Kj
490 kcal
HAZIRLANIŞI
Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun
Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın
Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin
Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin
Kaynatın ve orta ateşte pişirin
Mantarları ilave edin
Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin
Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın
ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul