Konu
:
Ayvalık Tostu-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalık Tostu-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalık Tostu-Yemek Tarifleri
Ayvalık TOSTU
Ayvalık tost ekmeği 14 adet tost ekmeğinin bir araya gelmesi ile oluşur
Ekmeğin düzgün kesilebilmesi için öncelikle ekmeğin en az bir gün sure ile bir poşetin içinde dinlendirilmesi gerekir
Taze ekmek kesilirken parçalanacaktır
Daha sonra içine koyacağınız malzeme ne ise ( peynir, sucuk, salam ) hazırlanır
Eğer sosis koyacaksanız önceden salca, tuz ve su karışımı ile kaynatılmalıdır
Ekmeği pişirmek için dilediğiniz katı veya sıvı yağ kullanabilirsiniz yada yağsızda olabilir
İçine domates , tursu, ketçap ve mayonez koymak sizin tercihinize kalmıştır
Ancak Ayvalık tostunun içine kışın domates veya biber salçası, yazında domates konulması daha uygundur
Ama esas olan kasar yerine İzmir yada diğer bir adıyla Bergama tulum peyniri konulması daha uygundur
Tulum peynirini Ayvalık' da veya (cunda) Alibey adas' in daki mandıralarda yada halk pazarlarında bulabilirsiniz
Hepinize şimdiden afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul