Yalnız Mesajı Göster

Dolmalar - Sarmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar - Sarmalar-Yemek Tarifleri




YAPRAK DOLMASI

MALZEMELER
1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup ince doğrayın2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin Üzerine et suyu döküp kaynatın 10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin
Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin 1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın Domatesi de ekleyip sos hazırlayın
Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın Artan soya yağını tavada ısıtın ve dolmaları bu yağda biraz çevirin Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun






Alıntı Yaparak Cevapla