Konu
:
Dolmalar - Sarmalar-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Dolmalar - Sarmalar-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Dolmalar - Sarmalar-Yemek Tarifleri
YAPRAK DOLMASI
MALZEMELER
1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup ince doğrayın
2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin
Üzerine et suyu döküp kaynatın
10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin
Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın
Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin
1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın
Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın
Domatesi de ekleyip sos hazırlayın
Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın
Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın
Artan soya yağını tavada ısıtın
ve dolmaları bu yağda biraz çevirin
Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul