10-14-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri
FIRIN PATATES
Malzemeler:
250 gr yağsız kıyma
1 kg patates
250 gr kaşar
yeşil biber
domates
soğan
tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Kıymayı soğan, yeşil biber, tuz ve karabiberle kavurun Püre halindeki patatesi elinizde yuvarlayıp, ortasını çukurlaştırın Çukurlaştırdığınız yere, önceden kavurduğunuz kıymayı koyup, kapatın Topları, yağlı bir tepsiye dizip üzerine kaşar rendesi serpin ve kızgın fırına verin
HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
1 beğendilik kuzu ( ya da dana eti)
3 çorba kaşığı margarin
150 gr kaşar peyniri
1 5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet soğan
tuz
Yapılışı:
Bir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve biraz su ilave edip karıştırın, pişmeye bırakın
4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın Servis yapacağınız zaman, 2 çorba kaşığı margarini derince bir tavaya koyup, 3 kaşık un ilave edin, pembeleşinceye dek kavurun Sudaki patlıcanları iyice sıkıp buna ilave edin ve kısık ateşte, tahta bir kaşıkla ezerek yedirin Kaşar rendesi koyarak biraz daha pişirin Daha önce pişirip bir kenarda beklettiğiniz kebabı servis tabağına alın, yanında beğendi ile servis yapın
|
|
|