10-14-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
KÖRİLİ TAVUK
Malzemeler:
1/2 Kg Mantar
2 Parça Tavuk Bonfile
1 adet Kuru Soğan
2 çay kaşığı Köri
1 çay Kaşığı Tuz
Tereyağı (Diyet-Rejim uygulayanlar için çiçek yağıda olur)
2 adet Çarliston Biber
2 diş Orta Boy Sarmısak
1 su Bardağı Pirinç
Yapılışı:
Soğanı dörde bölüp, ince ince dilimleyin Yağda hafifçe öldürün
Mantarların çok büyük olanlarını ikiye bölüp, fazla ufalamadan soğanla beraber kavurmaya başlayın Tavukları parmak şeklinde kesip tavaya atın Üzerine küçük kesilmiş çarliston biber,Köri, Tuz ve karabiber serpip, mümkünse kapağını kapatıp, kısık ateşte kavurmaya devam edin
Bu arada bir tencereye 3 bardak kadar su koyup, pirinci haşlayın Haşlanan pirinci düz bir tabağa alıp, çok ince doğranmış sarmısak, tuz ve tereyağı ile karıştırıp bir kaseye koyun Düz ve büyükçe bir tabağın ortasına kase şekli ile pirinci yerleştirin Pirincin çevresine tavada kavurduğunuz mantarlı-tavuk karışımını koyun Tavada kalan sosu pilavın üzerine gezdirin
Dilerseniz, tabağın kenarlarına domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz
|
|
|