10-14-2012
|
#8
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
SEBZELİ TAVUK
Malzemeler:
4 adet küçük tavuk budu
3/4 çay bardağı zeytinyağ
2 adet havuç
2 adet dolmalık yeşil biber
4 adet çarliston
3 adet domates
4 adet büyük patates
1 adet patlıcan
4 adet mantar
2 adet kaşık salça
1 adet kaşık tereyağı
2 adet kaşık yoğurt
nane, kekik, kırmızı biber,
kızartmak için ayçiçek yağı
(2 kişilik)
Yapılışı:
Tavukları küçük bir tencerede suyla yumuşayana dek pişir Pişince tencereden al,soğuk sudan geçir Zeytinyağ,yoğurt,nane,kekik,kırmızı biberi iyice karıştır Tavukları bu karışıma bulayıp 1-2 saat buzdolabında beklet Bu arada havuçları uzunlamasına 4'e sonrada ortadan 2'ye böl Dolmalık biberleri temizleyip uzunlamasına 4'e böl Çarlistonları yıka Domatesleri yıka,4'e böl Mantarları yıkayıp saplarını kopar Patatesleri yıka,soy,doğra ve ayçiçek yağında kızart Patlıcanları da şeritli şekilde soy, patatesleri kızarttığın yağda kızart
Tavuğu, havucu, dolmalık biberi, çarlistonu ve domatesleri elektrikli ızgarada kızart Tavukları derin bir fırın kabına al, kenarlarına geri kalan sebzeleri, en üste de patatesleri ve patlıcanları yerleştirip 75 derece sıcaklıktaki fırına koy Tavada tereyağını erit, salçayı hazırla Tuzunu ve nanesini ekleyip fırındaki tavuğun üstüne dök 10 dakika fırında bekletip sıcak servis yap
|
|
|
|