Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri




Zeytinyağlı Taze Fasulye:



Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye (ayıklanıp, ince dilimlendikten sonra yıkanmış ve süzdürülmüş)
- 200 gr (2 orta boy)
- soğan (ince doğranmış)
- 200 gr konkase domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
- (2 su bardağı) su

Hazırlanışı
Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin

Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp , tencerenin kapağını kapatın Ağır ateşte , yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin

Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp , suyunu ilave edin Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin Yemek pişince tencereyi ateşten alın Kapağını açmadan soğumaya bırakın isteğe göre , zeytinyağlı fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca , yemeği tabaklara aktarıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla