Konu
:
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Taze Fasulye:
Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye (ayıklanıp, ince dilimlendikten sonra yıkanmış ve süzdürülmüş)
- 200 gr (2 orta boy)
- soğan (ince doğranmış)
- 200 gr konkase domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
- (2 su bardağı) su
Hazırlanışı
Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun
Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin
Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp , tencerenin kapağını kapatın
Ağır ateşte , yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin
Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp , suyunu ilave edin
Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin
Yemek pişince tencereyi ateşten alın
Kapağını açmadan soğumaya bırakın isteğe göre , zeytinyağlı fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca , yemeği tabaklara aktarıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul