10-14-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması:

Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 200 gr pirinçten hazırlanmış zeytin yağlı dolma harcı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 60 ml (1/4 su bardağı zeytinyağı)
- 200 gr konkase domates
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 125 ml (1/2 su bardağı) su
Hazırlanışı
Patlıcanları baş tarafından kesin Dışta ince bir kabuk bırakarak, içini keskin bir bıçakla çizerek kesin İki avucunuzla ovalı*****, patlıcanın içini dışarı çıkartın Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenara ayırın Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün
Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun Üzerine kapağını geçirin, kürdanla kapağı tutturun
Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydonoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin Dolmaları tencereye dizin Üzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt örtün Tencerenin kapağını örterek ağır ateşte 40-45 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın Dolmaları, tencerenin içinde, kapağını açmadan, soğumaya bırakın Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın
Zeytinyağlı patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın
|
|
|