Yalnız Mesajı Göster

Oktay Ustadan Ev Usulü Lahmacun-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Ustadan Ev Usulü Lahmacun-Yemek Tarifleri







  • EV USULÜ LAHMACUN:
    4 su b un
    yarım p yaşmaya
    su,tuz
    üzeri için:
    250 gr kıyma
    1 çorba kbiber salçası
    2 soğan
    2 domates
    2 sivri biber
    su
    çok az sıvıyağ
    tuz,kırmızı biber
    garnitürü için:
    kırmızı soğan
    maydanoz
    kıvırcık salata
    limon
    kırmızı lahana
  • HAZIRLANIŞI:
    Önce hamuru mayalayın ve yarım saat dinlendirin Bu arad iç harcı hazırlayın Bir kaseye kıymayı alınÜzerine domatesi rendeleyin Doğranmış biberleri ilave edinKuru soğanları da olabildiği kadar ince doğrayın Üzerine biber salçası, tuz, kırmızı biber, kimyon ve karabiber ekleyin Biraz su ve sıvıyağ ile kıvamını iyice yumuşatın Mayalanan hamurları bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın Üzerine kıymalı harcı yayın 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin Gevrek oldu ise pişen lahmacunları üst üste koyarak yumuşatabilirsinizince kıyılmış kırmızı soğan, maydanoz, kıvırcık salata ve kırmızı lahanayı arasına koyun Üzerine bol limon sıkarak sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla