Yalnız Mesajı Göster

Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü




Türk Kahvesi / Türk Kahvesi kültürü - Türk Kahvesi hakkında

TÜRK KAHVESİ





kahvenin köpüğü

Türk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür
Kahvenin kökeni araştırmacılar tarafından 14 yy başlarında Güney habesiştandan tüm dünyaya yayıldığı şeklinde belirtilmiştir Bunun kaynağı da etimolojik olarak kahve ile yakın benzerlik gösteren Güney Habeşistan'daki Kaffa yöresi gösterilmektedir
Önceleri arap yarımadası'nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur Kahve ile Türkler sayesinde tanışan Avrupa; uzun yıllar kahveyi, Türk kahvesi olarak bu yöntemle hazırlayıp tüketmiştir
brezilya ve orta amerika menşeili, arabica türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve tercihen kömür ateşinde ağır ağır, titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirilir, bir fincan kahveye iki çay kaşığı kahve atılır Küçük fincanlarla servis yapılır İçilmeden önce telvesinin dibe çökmesi için kısa bir süre beklenir Su, sanıldığı gibi kahvenin sonunda değil; kahveyi içmeden evvel içilmektedir






Bol köpüklü Türk Kahvesi


Alıntı Yaparak Cevapla