Konu
:
Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü
Yalnız Mesajı Göster
Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü
Tarihi
1517
yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İSTANBULA getirdi
Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı
İlk olarak TAHTAKALEde açılan ve tüm şehre hızla yayılan kahvehaneler sayesinde halk kahveyle tanıştı
Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurdu
Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı
Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu
Kısa sürede, gerek İstanbul'a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önceAVRUPA
'yı oradan da tüm dünyayı sardı
Türk kahvesi yapımında kullanılan BAKIR CEZVE
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul