10-14-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü
TÜRK KAHVESİ
HAZIRLANIŞI
[*]Köpük, kahve ve telveden oluşur [*]Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür [*]Birkaç dakika şekli bozulmadan kalabilen bu leziz köpüğü sayesinde, uzun süre sıcak kalabilir [*]İnce kenarlı fincanda sunulduğu için, diğer kahve türlerine göre daha yavaş soğur ve böylece daha uzun süren bir kahve keyfi sunar [*]Yoğun şurupsu kıvamı ile ağızdaki lezzet tomurcuklarını aşırı uyararak hafızada yer eder [*]Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir [*]Kendine özgü enfes kokusu ve özel köpüğü ile diğer kahvelerden kolaylıkla ayırt edilebilir [*]Kahve tutkunları tarafından, kaynatılarak içilebilen tek kahve olarak kabul edilir [*]Kahve Falı ile geleceği anlatmak için kullanılan tek kahve türüdür [*]Eşsizdir çünkü kahvesi fincanın içindedir ancak telve olarak dibe çöktüğünden filtre edilmesine ve süzülmesine gerek kalmaz [*]Hazırlanırken şeker ilave edildiğinden diğer kahvelerde olduğu gibi sonradan tatlandırmaya gerek yoktur [*]Sağlıklıdır çünkü fincanın dibinde biriken telvesi içilmez [*]Sıklıkla içildiği halde, miktar olarak fazla olmadığından şişkinlik yapmaz [*]Diğer kahve türlerine göre, bir içimde daha az kafein içerir [*]Pişirilirken, şekeri tercihe göre ilave edildiğinden içime hazır halde sunulan tek kahve türüdür [*]Kahveden önce su içilerek, ağızda bulunan önceki tatlar arındırılarak kahve tadının eşsiz bir şekilde tatılması sağlanır [*]Türk toplum hayatına da etki eden kahve, dostluğun simgesi haline gelmiş ve "kız isteme" merasimlerinin bir süjesi olmuştur
_______________________________________
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir
     İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar
Toplu tüketimde, orta şekerli sunulması daha pratiktir
|
|
|