Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyagli Kereviz-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Kereviz-Yemek Tarifleri




Malzemeler
1 kg
kereviz
2 tane orta boy
havuc
1 cay bardagi zeytin yagi
2 tane sogan
1 tatli kasigi seker
Tuz

Yapilis Tarifi
Kereviz ve havuc iyice yikanir,kabuklari soyulup temizlenirDilim dilim dogranir,az tuzlu suda 5 dakika haslanir ve suzulurDaha sonra kizgin yagda hafif kizartilir tepsiye dizilirSoganlar piyaz dogranir tencerede zeytin yaginda pempelestirilirKerevizin yesil yapraklari dogranip yikanir ve tenceredeki sogana ilave edilirTuzu sekeri karistirilir ve tepsideki kerevizlerin ustune yayilirCok az kaynar su ilave edilir,kisik ateste pisirilirSoguk servis yapilir
Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla