Konu
:
Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri
1- yarım kg
bamya
yaş-konserve-kuru olabilir
2- 1 baş sarmısak
3- 3 baş kuru
soğan
4- 1 kg
domates
5- tuz-kara
biber
6- 3-4 tane yeşil sivri
biber
7- yarım kğ
kuzu
kuşbaşı
8- 3 kaşık
domates
salçası
9- sıvı yağ (1 çay bardağı)
10- 2 su bardağı su (su azaldıkça eklenecek,
bamya
yaş ise)
Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek
Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek
Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak
Bamya sapları kesilir,
domates
ler küp şeklinde doğranır,
soğan
ve sarmısak ayıklanıp doğranır
yeşil
biber
ler küp şeklinde doğranır
Sıvı yağ, salça, su, tuz, kara
biber
ayrı bir kapta karıştırılarak güvece konulan malzemelerin üstüne dökülür ve fırına verilir
Tadı mükemmel yanında da bir
pirinç
pilavı ve ayran harika bir tat deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul