Yalnız Mesajı Göster

Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri




1- yarım kg bamya yaş-konserve-kuru olabilir
2- 1 baş sarmısak
3- 3 baş kuru soğan
4- 1 kg domates
5- tuz-karabiber
6- 3-4 tane yeşil sivri biber
7- yarım kğ kuzu kuşbaşı
8- 3 kaşık domates salçası
9- sıvı yağ (1 çay bardağı)
10- 2 su bardağı su (su azaldıkça eklenecek, bamya yaş ise)

Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek
Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek
Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak
Bamya sapları kesilir, domatesler küp şeklinde doğranır, soğan ve sarmısak ayıklanıp doğranır
yeşil biberler küp şeklinde doğranır Sıvı yağ, salça, su, tuz, karabiber ayrı bir kapta karıştırılarak güvece konulan malzemelerin üstüne dökülür ve fırına verilir Tadı mükemmel yanında da bir pirinç pilavı ve ayran harika bir tat deneyin


Alıntı Yaparak Cevapla