Yalnız Mesajı Göster

Sütlaç-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlaç-Yemek Tarifleri




Sütlaç





Malzemeler:
· 4 su bardağı sut
· 1 su bardağı tozşeker
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 1/2 su bardağı pirinç
· 1 1/2 su bardağı su
· 1 parça damla sakızı
· 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
1 Pirinci yıkayıp süzün Tencerede 1 1/2 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayın Gerekirse daha fazla su ilave edin
2 Sut, tozşeker, bir parça tozşeker ile dövülmüş cam sakızını başka bir tencereye koyarak kaynatın
3 Pirinçler haşlanınca tahta kaşığın tersi ile veya büyük çatalla pirinç tanelerini biraz ezin Sutlu karışım kaynayınca haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın
4 Nişasta ve yumurta sarısını az miktarda su ile pürüzsüz olana dek karıştırın İnce şekilde dökerek sutlu karışıma yedirin Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın
5 Güveçlere paylaştırın İsterseniz yüksek ısıdaki fırında içi yarıya kadar su dolu ısıya dayanıklı bir tepsiye sütlaçları yerleştirip üstleri kızarana kadar fırınlayın Ya da fırınlamadan sütlaçlarınız soğuduktan sonra tarçın serperek servise hazır hale getirin


Alıntı Yaparak Cevapla