Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Tavuk-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tavuk-Yemek Tarifleri




MALZEMELER
1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü
yarım su bardağı krema
yarım su bardağı sek beyaz şarap
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak, dilimlenmiş
4 dal taze fesleğen
100 gr kurutulmuş domates

2 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tavuğu tuz ve biberle ovun Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın Sarmısağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin Krema, beyaz şarap ve
domatesi ekleyerek kaynamaya bırakın Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın Tavada kalan sosa fesleğeni ialve edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylastırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün


Alıntı Yaparak Cevapla