Konu
:
Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor
Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor?
Her damak tadına hükmeden güveçte kuru fasulye yemeğini yaparken hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Dikkat edilmesi geren püf noktalar ve yemek tarfini öğrenebilirsiniz
Her damak tadına hükmeden güveçte kuru fasulye yemeğini yaparken hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Dikkat edilmesi geren püf noktalar ve yemek tarfini öğrenebilirsiniz
Malzemeler;
Yarım kilo kuru fasulye
250 gr kemikli et
1,5 yemek kaşığı salça
4-5 adet kuru biber
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
2 litre sıcak su
4 kaşık sıyı yağ
Yapılışı;
Kuru fasulyeyi sıcak suyuyla 4-5 saat ıslı bekletin
Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın
Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın
Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın
Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin
Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın
Ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kaynatın
Bu da yaklaşık 45dak
İle 1 saat arası değişebilir
Tabii ki bu arada sürekli suyunu kontrol edin
Çünkü suyun durumu fasulyenin cinsine göre değişir
Eğer azaldı ise fasulyelerin üzerine geçecek şekilde kaynar su ilave edin
Fasulyeleriniz yumuşadı ise; ayrı bir tavada soğanı yağda kavurun
Salçasını soğana ilave edin
Kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin
2-3 sefer karıştırın
Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edin
15 dk
daha kaynatın
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul