Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Biftek (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Biftek (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri




Mantarlı Biftek (4 kişilik)

Malzemesi
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Yarım kg mantar
- 2 diş sarmısak
- Yeterli miktarda tuz
- 4 adet biftek (çanta şeklinde açılmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyup birkaç dakika kızdırın Daha sonra, 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın Pembeleşinceye kadar kavurun Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin Sürekli karıştırarak kavurun Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan alın Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin Daha sonra etlerin içine, önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bir kaç dakika pişirin Kaşarlar iyice eriyince etleri fırından çıkarın Dilediğiniz garnitürlerle servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla