Yalnız Mesajı Göster

Etli Kabak Dolması-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kabak Dolması-Yemek Tarifleri




Malzemeler
• 1 kg dolmalık kabak
• 300 gr kıyma
• 2 adet soğan
• 2 çorba kaşığı pirinç
• 1 çorba kaşığı terayağ
• 1çorba kaşığı domates salçası
• 1 demet dereotu ( ince kıyılmış )
• Tuz
• Karabiber

Tarif
Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın

Kıymanın içine soğanları rendeleyin Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin

İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin

Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin
Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek, koyu yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla