Konu
:
Tavuk Kızartma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Kızartma Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Kızartma Tarifi
Tavuk Kızartma Tarifi
Malzemeler
•1 tane orta boy tavuk
•Tuz ve biraz karabiber
Tavuk Kızartması Yapılışı
1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz
Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun
2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın
Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır
3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır
Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir
İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul