10-14-2012
|
#6
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek Tarifleri
Kazan Kebabı
Malzemeler:
- 400 gr kıyma,
- 4 adet düzgün kemer patlıcan,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 adet domates,
- Karabiber, kimyon,
- 3-4 adet sivribiber,
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 3 diş sarmısak
Yapılışı:
Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın Alt kısmı bütün kalacak şekilde üstünü 1 cm kalınlığında verev kesin Soğanı ince kıyın Karabiber, kimyon, tuz katıp, kıymaya ilave edin Salçayı 1 fincan suda ezerek, kıymaya katıp yoğurun Yuvarlak köfteler hazırlayın Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, tencereye dizin Domatesleri rendeleyip, sarmısakları ezin 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırın Yemeğin üzerine gezdirin Sivribiberleri arasına koyup, kısık ateşte 30 dakika pişirin
Afiyet olsun
|
|
|
|