Yalnız Mesajı Göster

Çömlekte Et Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlekte Et Tarifi




Çömlekte Et - Malzemeler - İçindekiler
15 kg kemikli dana eti
1 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Kimyon
Tuz
Çömlekte Et - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin ve servise hazır



Alıntı Yaparak Cevapla