Konu
:
Çömlekte Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çömlekte Et Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çömlekte Et Tarifi
Çömlekte Et - Malzemeler - İçindekiler
1
5 kg
kemikli dana eti
1 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Kimyon
Tuz
Çömlekte Et - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin
Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun
Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin
Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın
Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın
Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin
Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin ve servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul