Konu
:
Elbasan Tava-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Elbasan Tava-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elbasan Tava-Yemek Tarifleri
Elbasan Tava
Açıklama :
yöresel yemeklerimizdedir fırında olduğu gibi aynı zamanda tava da kısık ateşte de pişirilebilir Other:Kullanılan malzemeler
üre
45 dakika
Zorluk Derecesi:
orta
Kaç Kişilik
6
500 gr Kuzu Eti (kemikli)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Baş Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber[*]
1 Çay Bardağı Su
Hazırlık
[*]
malzemeleri hazırlayın
Tarifin Hazırlanışı
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün
İçerisine etleri atın
Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin
Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin
Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin
Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın
İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın
Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün
[*]
Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin
Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul