Yalnız Mesajı Göster

Elbasan Tava-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tava-Yemek Tarifleri




Elbasan Tava
Açıklama :
yöresel yemeklerimizdedir fırında olduğu gibi aynı zamanda tava da kısık ateşte de pişirilebilir Other:Kullanılan malzemeler


üre
45 dakika
Zorluk Derecesi:
orta
Kaç Kişilik
6
500 gr Kuzu Eti (kemikli)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Baş Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber[*]1 Çay Bardağı SuHazırlık[*]malzemeleri hazırlayınTarifin Hazırlanışı
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün İçerisine etleri atın Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin
Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün[*]Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla