Konu
:
Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
Malzemeler:
4 adet
patlıcan
5 adet
domates
,
yarım kilogram parça et,
3 yemek kaşığı margarin,
yarım çay kaşığı kara
biber
,
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Et ince ince doğranır
Patlıcanlar parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir
Domatesler ikiye ayrılır
Et,
patlıcan
ve
domates
ler, sacın üzerinde iki yüzü pembeleşineye dek pişirilir
Üzerine kara
biber
, tuz serpilir
Sacabasma yörede etsiz de yapılıyor
Patlıcan ve
domates
ler halka halka doğranıp sacda közlenip, lavaşların üzerine
soğan
eşliğinde konularak sevilerek tüketiliyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul